Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/maznews1/public_html/libraries/Helper.php on line 367
نگاه کارشناسانه در تنظیم قیمت مرغ مازندران وجود ندارد - مازنیوز
یک شنبه، 27 آبان 97 ساعت 03:08 ق.ظ

- اقتصادی

تاریخ 09:38:49 1394/02/02
عدم تحقق وعده‌ مسئولان در کنترل تنظیم وقیمت مرغ مازندران؛

نگاه کارشناسانه در تنظیم قیمت مرغ مازندران وجود ندارد

مازنیوز:قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای مرغداران با هزینه دان مصرفی، واکسن،دارو، خرید جوجه مورد نیاز و هزینه‌های کارگری حدود 4 هزار و 800 تومان می‌شود و با در نظر گرفتن  تلفات باید گفت تولید این محصول به دلیل معین نبودن قیمت مناسب و وجود نوسانات و فعالیت سودجویان مقرون به صرفه نیست.
نگاه کارشناسانه در تنظیم قیمت مرغ مازندران وجود ندارد

به گزارش مازنیوز، با توجه به رشد جمعیت و نیاز بیشتر به پروتئین و مواد مغذی و توجه به مشکلات مراتع طبیعی کشور و نبود علوفه مورد نیاز دام درباره تولید گوشت قرمز، باید برای جبران کمبود پروتئین در سبدغذایی خانواده افزایش تولید گوشت سفید را در اولویت برنامه قرار دهیم.

تولید گوشت مرغ به دلیل طول دوره پرورش کوتاه و برگشت سریع سرمایه بسیار مناسب و اقتصادی و توجیه پذیر بوده و با توسعه صنعت طیور امنیت عذایی تامین می‌شود و تولید نیز رونقی دیگر به خود می‌گیرد و همه این‌ها باعث می‌شود تا کارآفرین آستین‌های همت را بالا بزند و با امید به سوی تولید پیش برود.

از طرح توجیهی متناسب برای تولید صنعتی تا فراهم بودن زمین و بسیاری از دوندگی‌ها را طی می‌کند تا تولیدکننده و تاثیرگذار عرصه تولید شود.همه این اقدامات سازنده اما به یکباره زمانی امید را در تولید کننده به ناامیدی مبدل می‌سازد که امنیتی در سرمایه‌گذاری تولید احساس نکند و با تنظیم نشدن بازار فروش محصولات و تنظیم نشدن  عرضه و تقاضا ضرر مالی تولیدی  را تحمل کند.

اینها حکایت این روزهای مرغداران مازندرانی و سردرگمی آنان از نوسانات قیمت این محصول استراتژیکی است.

در حالی دومین اعتراض بیش از 500 نفری مرغداران مازندران در برابر استانداری صورت گرفت که این تولیدکنندگان واقعی پیش از این در 2 هفته گذشته نیز با تجمع در برابر سازمان‌های مرتبط کشاورزی, خواستار تنظیم نوسانات قیمت این محصول و ارزیابی کارشناسانه در این زمینه شده بودند.

ناکامی و تحقق نیافتن وعده مسئولان و افت دوباره قیمت این محصول این روزها در بازار منجر به اعتراض مرغداران و مطالبه‌گری آنان از مسئولان ارشد استانی شد.

مرغدار بهشهر با اشاره به اینکه در مرغداری خود در یک دوره پرورش 40 هزار قطعه مرغ پرورش می‌دهد, افزود: دولت عنوان می‌کند که به ازای هر کیلوگرم مرغ خریداری شده از مرغدار 2 هزار تومان سوبسید پرداخت می‌کند در حالی که در یکماه گذشته و نوسانات قیمت این محصول جای این سئوال در ذهن همه ما مرغداران باقی است که این سوبسید چگونه هزینه می‌شود و چرا مرغداران واقعی در واحدهای تولیدی به جایی سود اقتصادی مناسب با زیان مواجه هستند؟

مرغدار تولید کننده واحد 20 هزار تایی نیز عنوان کرد: در دوره جدید پرورش مرغ با همه ظرفیت اقدام به تولید کرده و با وجود آماده بودن مرغ برای عرضه به بازار با کاهش قیمت این محصول مواجه هستیم.

وی با اشاره به ضرر 70 میلیونی در دوره پرورش گذشته به تجمع مرغداران در دو هفته گذشته اشاره و تصریح کرد: قول مسئولان کشاورزی در کنترل قیمت بازار مرغ تنها 48 ساعت اعتبار داشت و نبود قیمت واقعی کارشناسی و مناسب ما را در برابر استانداری جمع کرد تا از استاندار رسیدگی به این مشکل را درخواست کنیم.

اسدی از دیگر تولیدکنندگان مرغ نیز خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای مرغداران با هزینه دان مصرفی، واکسن،دارو، خرید جوجه مورد نیاز و هزینه‌های کارگری حدود 4 هزار و 800 تومان می‌شود و با در نظر گرفتن  تلفات باید گفت تولید این محصول به دلیل معین نبودن قیمت مناسب و وجود نوسانات و فعالیت سودجویان مقرون به صرفه نیست.

یکی دیگر مرغداران حاضر در این جمع نیز تصریح کرد: هزینه‌های مصرفی همانند برق،گاز و آب افزایش یافته و این در حالی است که تاثیر این عوامل تاثیرگذار بر تولید به خوبی توسط مسئولان احصا نشده است.

وی با بیان اینکه جوجه‌ریزی در آبان 93 به دلیل نوسانات قیمت و ریسکی که متوجه مرغدار می‌شد، در واحدهای تولیدی انجام نشد و به دلیل افزایش تقاضا و مناسب شدن قیمت مرغداران حتی با 40 درصد توان تولیدی نیز برای تولید اقدام کردند، تاکید کرد: قیمت مناسب در اسفند 93 و قیمت ایام عید سبب شد تا مرغداران اقدام  به تولید کنند و با کاهش قیمت مواجه شوند.

مازندران مقام نخست تولید مرغ گوشتی کشور را دارد و تدبیری اساسی برای ساماندهی تولید این محصول از الزاماتی است که توجه, همدلی و پیگیری مسئولان را می‌طلبد.

مازندران بیش از 2 هزار واحد تولید مرغ دارد و با 110 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی، 207 هزار تن گوشت مرغ آماده پخت به ارزش بیش از 12 هزار و 830 میلیارد ریال تولید و به بازار عرضه شد.

نظر شما

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

کاربر گرامی، وارد نمودن نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و آدرس وب‌سایت اختیاری می‌باشد.
تبلیغات